På grund av sin storlek, varierar klimatet kraftigt mellan olika regioner, så du bör ta hänsyn till detta när man planerar en multicenter semester. Vinter i södra Brasilien är kallt, så det är bäst att undvika detta område mellan juni och september, om du inte vill tillbringa din blus! North East är helt enkelt för varmt för vintern, och Amazon är en blandning av torra och våta säsonger. Det är värt att notera att säsongen på södra halvklotet är motsatsen till dem i USA och Kanada, vilket gör det till en perfekt plats att fly från den hårda vintern på norra halvklotet.

Rio de Janeiro: Natteliv

Rio ikke blot er en fantastisk by (Cariocas kalder det «Cidade Maravilhosa»), men kan også prale af en stor og varieret natteliv, med teatre, klubber, Unibet kasinoer, poker klubber, gambling lounges restauranter og live musik. De fleste lokale unge gerne besøge klubber som Nuth, Baronetti, Club Six, Mix og Selvagem, som hovedsageligt spiller elektronisk musik, hip hop, rock og Carioca Funk, og som ikke kan være af interesse for den gennemsnitlige turist.

När jag går …

Rio de Janeiro är relativt tropiskt klimat och varma temperaturer året runt. Stadens högsäsong, från december till mars, tar den världsberömda karnevalen i februari.

Rio är en av de städer som du bara måste se för att tro. Bilder från Sugarloaf, karneval och Kristus Frälsaren helt enkelt inte göra det i den stora staden rättvisa. Under dagen är Rio en ganska avslappnad stad. Ta en promenad på stranden och vakna själv ett glas just pressad juice innan du lyfter Sugarloaf att en av de ikoniska syn på världen, tar vista i bergen, havet, skogen och naturligtvis, 123 fot staty av Kristus Frälsaren som är på toppen av Corcovado berget med utsikt över staden nedanför.

Koppla av på stranden eller i den botaniska trädgården. Botaniska trädgården är hem till 7000 olika växtarter, omfattar 140 hektar och är det perfekta stället att koppla av. Eller ta en tur till Tijuca regnskogen, världens största urbana regnskog.

Minamie’s Photo – 2007

När det gäller att hitta en plats att bo, det finns rum som passar alla budgetar. Om du letar efter en plats för lyx, är Fasano Ipanema platsen för dig. Detta hotell med en sofistikerad designer plats att koppla av. Om du föredrar en lugn bed and breakfast typ av sak, bara Casa Beleza två rum, två sviter, en pool och skuggiga trädgårdar, apor och en sköldpadda.

Rio taxi billigt och rikligt, och en online-sökning avgift finns tillgänglig online. Bussarna erbjuder ett billigt alternativ för att resa runt i staden, även om det är lämpligt att använda endast bussar under dagen.

Om du föredrar att köra runt i staden, det finns leasingalternativ. Bilar finns på Tom Jobim internationella flygplats och flygplatsen Santos Dumont Company, inklusive Avis, Hertz och lokalisera Unidas och brasilianska företag. Bil i Brasilien kan vara ganska dyra och parkering kan vara svårt att Rio, men beslutet är ditt.